1

Ryggplattan består av tre lager slittåligt nät. De två yttersta är tillverkade av polyester för att ge en stabil platta, och det innersta nätet består av en blandning av elastan och nylon som är bekvämt och följsamt. Materialen andas och transporterar bort fukt för att västen ska vara bekväm att ha på sig även när man rör på sig.

2

Som förstärkning och skydd för sömmarna använder vi konstläder. Detta blir en snygg detalj, samtidigt som det förlänger livslängden på västen.

3

Axelbanden är tillverkade av en blandning av gummi, polyester och bomull och är mjukt och elastiskt för att minska risken för skav.

4

Sidoplattorna har samma blandning av elastan och nylon som ryggplattans inre nät, och har en lätt elastisk egenskap för att fördela upp belastningen mellan den stumma ryggplattan och de elastiska midjebanden.

5

Midjebandet består av nio stycken smala band tillverkade av polyester, gummi, nylon och bomull som är ihopsydda med nylontrådar för elasticitet. Runt detta band finns ett skyddsband av gummi och polyester för att skydda sömmarna samt fördela belastningen på midjebandet. Detta ger ett kraftigt och hållbart midjeband som samtidigt är bekvämt och andas.